Over mij

Mijn naam is Astrid Bausch, Encaustic Artist.

Ik creëer graag en hoop met mijn producten mensen te raken, met name met mijn schilderijen. De gedachte daarachter: de kleuren en wervelingen in mijn werk zijn de weerspiegelingen van de energie om me heen. Deze energieën kunnen mensen raken tot in het diepst van hun hart.

Dus... kleur en beweging zijn belangrijk in mijn werk!

10 jaar geleden heb ik kennis mogen maken met Encaustic Art, een eeuwenoude techniek van schilderen met gekleurde bijenwas. Schilderen doe ik door gekleurde bijenwas te smelten op een speciaal schilderijzer waarna ik de gesmolten was op speciaal gecoat papier “strijk” of op daarvoor geprepareerd canvas. Als de bijenwas stolt, krijgt de wastekening zijn blijvende vorm. Door de wastekening op te wrijven met een zachte doek ontstaat er een mooie glans. Als laatste handeling geef ik de wastekening door middel van een kwast of roller een laagje (een sealing), waardoor kleur en glans goed bewaard blijven.

Ik schilder ook op glas, architektenpapier of andere ondergrond. Zolang deze glad is of geprepareerd kan worden. Ook maak ik gebruik van andere warmtebronnen dan het schilderijzer om mee te schilderen, zoals het hete luchtpistool, en verwerk ik diverse materialen (zoals (edel)stenen, tissues, gaas, watten, tule enz) in mijn schilderijen.

Iedereen kan Encaustic Art leren, je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen of tekenen.

Het maken van wastekeningen (waxpaintings) is rustgevend, inspirerend,ontspannend maar vooral heel creatief!! Naast de wastekeningen maak ik ook andere producten van bijenwas waaronder lampen, waxinelichtjes en cadeau verpakkingen. Ik ben nog steeds in ontwikkeling en blijf kijken naar andere materialen of combinaties daarvan waarmee ik kan werken. Het is een ontdekkingsreis waar ik enorm van geniet!!

Astrid Bausch